WebScan

Senso IS WebScan je modul koji omogućava skeniranje izravno unutar internet aplikacija.
Integriran je u standardne ili prilagođene web klijentske aplikacije, a pokreće se iz aplikacija u koje je integriran te ga nije moguće koristiti samostalno. Nije potrebna instalacija na lokalno računalo.

WebScan modul koristi se za skeniranje dokumenata u repozitorij dokumentacije (dokumentacijski sustav) kroz nekoliko jednostavnih koraka. Uz ovaj modul nema potrebe imati program za skeniranje na računalu i kasniji uvoz skeniranog dokumenta u dokumentacijski sustav.
Senso IS WebScan je modul koji omogućava skeniranje u web aplikacijama. Integriran je u standardne ili prilagođene web klijentske aplikacije. Pokreće se iz aplikacija u koje je integriran i nije ga moguće koristiti samostalno.
Senso IS WebScan modul koristi se za skeniranje dokumenata direktno iz web aplikacija. Skenirani dokumenti pohranjuju se u repozitorije.

WebScan se sastoji od sljedećih glavnih komponenti:
  • Klijent je ActiveX kontrola koja mora biti instalirana na svakom klijentskom računalu, i koju je moguće programirati za stvaranje vlastite web klijentske aplikacije za prikazivanje u Microsoft Internet Exploreru. Moguće je kontrolirati indeksiranje, rukovanje pogreškama, zapisivanje podataka, obradu slike unutar vlastite aplikacije. Osim toga, moguće je koristiti ISIS upravljačke programe i TWAIN izvore koji su instalirani na klijentskom sustavu za upravljanje skenerima i ostalim kompatibilnim izvorima slika (kamerama, web kamerama…) unutar preglednika. Preporučuje se korištenje ISIS upravljačkih programa zbog poboljšane kompatibilnosti i pouzdanosti.
  • Server je prilagodljiva back-end komponenta temeljena na Javi koja upravlja dokumentima koji su joj poslani od bilo kojeg broja klijenata. Server dolazi s defaultnom implementacijom. Osim toga back-end logiku je moguće prilagoditi za pohranu slika na način koji zahtijeva korisničko okruženje.